Vandaag 10% korting gebruik code FEESTDAGENKORTING2022

Wat is Titanium

 

 

Titanium of titaan is een scheikundig element met symbool Ti en atoomnummer 22. Het is een grijs metallisch overgangsmetaal, het behoort met zirkonium (Zr)hafnium (Hf) en rutherfordium (Rf) tot de titaangroep

Of je het nu koopt als cadeau of voor jezelf, er zijn veel redenen waarom titanium sieraden een betere keuze kunnen zijn dan sieraden gemaakt van traditionele edele metalen zoals goud, zilver en staal.

Ten eerste is titanium zeer corrosiebestendig en wordt het daarom niet gemakkelijk beschadigd. Vooral voor hoogglans afgewerkte sieraden zoals gouden en zilveren trouwringringen, is de verwachting dat de sieraden na verloop van tijd hun kleur en glans zullen verliezen.

Zelfs als ze goed worden bewaard in juwelendoosjes of veilig, reageert de zuurstof in de lucht met de metalen en verandert de kleur. Dit proces wordt natuurlijk versneld als de sieraden dagelijks worden gedragen, omdat het zweet in combinatie met de lichaamstemperatuur als katalysator werkt voor het chemische proces.

Ook is titanium hypoallergeen, wat betekent dat maar heel weinig mensen een huid hebben die er gevoelig voor is. Mensen die allergisch zijn voor goud, zilver of, meer algemeen, nikkel, dat in de meeste gouden, stalen en zilveren sieraden wordt aangetroffen, hoeven zich geen zorgen te maken over een uitbraak bij het dragen van sieraden gemaakt van titanium en zijn legeringen.

Een algemeen bekende eigenschap van titanium is de duurzaamheid. Het is dit kenmerk dat het perfect maakt voor actieve personen die vaak buitenactiviteiten ondernemen, zelfs watersporten. Het is niet ongewoon dat mensen hun gouden of zilveren sieraden beschadigd of zelfs verliezen vinden na een dag vol spannende buitenevenementen.

Deze teleurstellingen kunnen gemakkelijk worden voorkomen als in plaats daarvan titanium sieraden worden gedragen. Bovendien heeft titanium een ​​hoge sterkte-gewichtsverhouding. Met andere woorden, hoewel het veel sterker is dan gouden en zilveren sieraden, zelfs staal, is het veel lichter en dus comfortabeler om te dragen.

Wat is het verschil tussen titanium en staal ? Titanium is lichter en grijzer van kleur dan chirurgisch staal.

Tenslotte is het modieus en trendy om titanium sieraden te dragen. Het metaal is relatief nieuw in de sieraden-industrie en er worden veel nieuwe ideeën op toegepast. Titanium is zo veelzijdig dat het niet alleen kan worden gecombineerd met edelstenen, goud en zilver, gegraveerd en afgewerkt als traditionele sieraden; het kan ook worden geanodiseerd om opvallende gekleurde titanium sieraden te maken.

Veel voorkomende titanium sieraden zijn onder meer piercings, titanium ringen voor mannen en titanium oorbellen

Wat voor sieraad zoek je?