Wat is het verschil tussen titanium en chirurgisch staal ?

Wat is het verschil tussen titanium en chirurgisch staal ?

Een hulp voor het begrijpen van de verschillen tussen titanium en chirurgisch staalAls het om sieraden gaat, zijn er veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Twee van de populairste materialen zijn titanium en chirurgisch staal. Beide materialen zijn sterk en duurzaam, maar er zijn enkele duidelijke verschillen tussen beide. In deze blogpost gaan we dieper in op de belangrijkste verschillen tussen titanium en chirurgisch staal, zodat je een beter geïnformeerde beslissing kunt nemen over welk materiaal voor jou geschikt is.


Titanium is een van de sterkste metalen op aarde. Het is ook extreem licht, dus wordt het vaak gebruikt in de ruimtevaarttechniek. Voor sieraden is titanium zeer goed bestand tegen krassen en deuken. Het is ook hypoallergeen en nikkelvrij, dus een prima keuze voor mensen met een nikkel-allergie. Omdat titanium zo sterk is, wordt het vaak gebruikt in trouwringen en andere soorten sieraden die bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan.

Chirurgisch staal is een ander populair materiaal voor sieraden. Het wordt vaak gebruikt voor lichaams-piercings en oorbellen omdat het minder snel een allergische reactie veroorzaakt dan andere metalen zoals zilver . Chirurgisch staal is ook corrosiebestendig, zodat het na verloop van tijd niet roest of aantast.

Een van de nadelen van chirurgisch staal is dat het zwaarder kan zijn dan andere metalen, dus het is misschien niet de beste keuze als je iets lichts zoekt. In chirurgisch staal zit een beetje nikkel, mensen met een nikkel-allergie kunnen reageren op dit materiaal.

Wat Is Het Verschil Tussen Titanium En Chirurgisch Staal ?


Zowel titanium als chirurgisch staal zijn geweldige keuzes voor sieraden. Ze zijn allebei sterk en duurzaam, en ze zullen niet roesten of aantasten na verloop van tijd. Als je iets zoekt dat hypoallergeen is, dan is titanium misschien de betere keuze voor jou. Als je iets zoekt dat minder snel een allergische reactie veroorzaakt, dan is chirurgisch staal misschien de betere keuze. Uiteindelijk is de keuze tussen titanium en chirurgisch staal aan jou en je persoonlijke voorkeur.Chirurgisch staal is een ander type metaal dat vaak wordt gebruikt voor sieraden en piercings zoals een helix , tragus of een navelpiercing. Het is minder duur dan titanium, maar het is iets minder sterk, maar bijv veel sterker en harder dan echt zilver. En bevat een kleine hoeveelheid nikkel.

Dit maakt het iets gevoeliger voor krassen en deuken dan bij titanium sieraden. Chirurgisch staal is echter nog steeds een populaire keuze voor sieraden omdat het minder snel een allergische reactie veroorzaakt.

 

 


2 reacties

 • Beste Anouk,

  98% van de mensen kan tegen chirurgisch staal, niet voor niks wordt dit gebruikt met gaatjes schieten.
  Mensen die allergisch reageren hebben vaak een nikkel-allergie en kunnen bijv. niet tegen de knopen van bijv. een jeansbroek en daar adviseren wij dan ook titanium, zilver of goud voor ivm reactie zoals in onze blog staat. Gelukkig is dit maar bij 2% van de mensen het geval en is chirurgisch staal een veilige keuze als je niet allergisch bent voor nikkel.

  Hopelijk heb ik het zo duidelijker uitgelegd, Anoek

  Groetjes Tamara

  - Aramat Jewels
 • Er staat dat chirurgisch staal geen allergische reactie geeft. Maar dit verwarren jullie. Titanium geeft geen allergische reactie. Chirurgisch staal krijgen veel mensen een allergische reactie van. Rode gezwollen en jeukende huid. Ik ben zelf ook allergisch voor chirurgisch staal.

  - Anouk

laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Wat voor sieraad zoek je?

Jouw winkelwagen